Henkilöstöpalvelualan suhdannetilanne vahvistui takaisin erittäin korkealle tasolle

Elokuu oli 128,4 miljoonan euron liikevaihdollaan kuluvan vuoden tähän mennessä paras kuukausi.

Henkilöstöpalvelualan suhdannetilanne oli syyskuussa erittäin vahva ja positiivinen. Henkilöstöpalvelualan suhdannetilannetta kuvaavan saldoluvun arvo nousi syyskuussa 43:een, kun elokuussa vastaavan saldoluvun arvo oli 20. Suhdannetilanne siis vahvistui takaisin erittäin korkealle tasolle elokuun pienen notkahduksen jälkeen.

Henkilöstöpalvelualan yritykset uskoivat syyskuussa toimialan suhdanteiden jatkavan piristymistään. Toimialan suhdanneodotuksia kuvaavan saldoluvun arvo oli syyskuussa 19, kun elokuussa vastaavan saldoluvun arvo oli 14.

Toiveikkaat suhdannenäkymät vaikuttavat myös siihen, että henkilöstöpalvelualan yritykset odottavat sekä toimialan myynnin että henkilöstön määrän jatkavan kasvuaan koko loppuvuoden ajan. Myös toimialan myyntihintojen ennakoidaan kehittyvän hyvin suotuisasti kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Teollisuuden vuosihuolloissa tarvitaan lisätyövoimaa

Elokuu oli henkilöstöpalvelualan 128,4 miljoonan euron liikevaihdollaan kuluvan vuoden tähän mennessä paras kuukausi. Kuluvan vuoden tammi-elokuussa henkilöstöpalveluiden kokonaisliikevaihdon arvo nousi 896,4 miljoonaan euroon, mikä oli neljä prosenttia viime vuoden vastaavaa ajanjaksoa enemmän.

Lisäpalvelun toimitusjohtaja Juha Kallioinen toteaa elokuun olevan yleensäkin hyvä kuukausi Lisäpalveluiden liikevaihdolle. Teollisuuden vuosihuollot keskittyvät yleensä kesälle ja silloin tarvitaan laaja kattaus teollisuuden huippuammattilaisia lisätyövoimaksi. Heidän tavoittamiseensa puolestaan vaaditaan hyvät verkostot, joita Lisäpalvelussa on kehitetty jo pitkään.
– Teollisuuden ammattilaisten tavoittamiseksi pitää olla hyvä työnantaja, sillä puskaradio kertoo huipputekijöiden keskuudessa, minne kannattaa mennä, Kallioinen kuvailee.

Osaajapula ei ole vain Suomen ongelma, vaan ammattilaisista on pulaa ympäri maailmaa.
– Ulkomaan kanavien pitää olla kunnossa ja niiden ylläpitoon ja kehittämiseen pitää panostaa koko ajan. Jatkuvasti pitää saada verkostoja uusiin maihin, joista voi tavoittaa ammattilaisia lyhyessä aikaikkunassa tapahtuvaan kovaa ammattitaitoa vaativaan työhön, Kallioinen sanoo.

Henkilöstöpalveluala on tullut jäädäkseen

Lisäpalvelu toimii yrittäjävetoisesti ympäri Suomen. Toimialakattaus on laaja, sillä jokainen yrittäjä tuo mukaan oman toimialatuntemuksensa ja oman alueensa elinkeinot.
– Teollisuus ja varsinkin kunnossapito jatkaa vahvaa kasvuaan. On myös selvää, että matkailu- ja ravintola-ala tulee nousemaan.

Kallioinen toteaa henkilöstöpalvelualan tulleen jäädäkseen. Vuokratyö on alalla vain yksi useasta instrumentista ihmisten työllistämiseksi. Asenteet alaa kohtaan ovat alkaneet muuttua.
– Nuorilla ei ole negatiivista asennetta vuokratyötä kohtaan. Ratkaisevaa on, että tarjolla on mielenkiintoisia työpaikkoja helposti löydettävissä ja saatavilla.

Lue koko katsaus täältä
Aiemmat katsaukset löydät täältä