Henkilöstöpalveluala on työmarkkinoiden leikkauspisteessä

HPL:n TOP 20 liikevaihtotiedustelun (11/2019) mukaan alan liikevaihto supistui hieman viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) uuden puheenjohtajan, Matti Kariolan, mukaan työmarkkinoiden osalta ollaan mielenkiintoisessa tilanteessa. Hän näkee, että henkilöstöpalveluala on suomalaisen työmarkkinan leikkauspisteessä.

”Uskon, että alan yrityksillä on erinomaisen hyvä näköalapaikka siihen, mitkä ovat yritysten osaamisen tarpeet ja minkälaista työvoimaa ja osaamista yritykset tarvitsevat oman liiketoimintansa menestyksen ja tekemisen takaamiseksi”, Kariola sanoo.

Yhdeksi suureksi työmarkkinoiden haasteeksi Kariola nimeää osaajapulan.

”On tärkeää erottaa työvoimapula ja osaajapula toisistaan, koska kyseessä on kaksi eri asiaa. Markkinoilla voi olla työvoimaa ja tarjontaa työvoimasta, mutta jos työvoiman osaaminen ei kohtaa sitä tarvetta, joka yrityksillä on, puhutaan osaajapulasta. Ja tämän haasteen ratkomiseen meidän on löydettävä oikeat työkalut ja menetelmät”, hän painottaa.

”Henkilöstöpalvelualan yrityksillä on näkemystä ja tietoa siitä, minkälaista työntekijätarjoamaa markkinoilla ylipäätään on olemassa, ja mitkä ovat ne keinot, joilla kohtaanto-ongelma olisi ratkaistavissa”, Kariola toteaa.

Henkilöstöpalvelualan yritysten arviot suhdannetilasta yhä positiiviset

Henkilöstöpalveluiden liikevaihto oli vuoden 2019 marraskuussa 132,2 miljoonaa euroa. Edellisen vuoden marraskuuhun verrattuna liikevaihto laski 0,2 prosenttia. Jos liikevaihdon kasvusta lasketaan pois yritysostojen merkitys, liikevaihto väheni viime vuoden marraskuuhun verrattuna 1,6 prosenttia.

Henkilöstöpalveluyritysten liitto (HPL) julkaisee kuukausittain henkilöstöpalvelualan TOP 20 liikevaihtotiedustelua, jota varten lukuja on kysytty alan 20 suurimmalta yritykseltä.

Lisätietoja:

Merru Tuliara
toimitusjohtaja, HPL
merru.tuliara@hpl.fi
p. 040 562 6466
@MerruTuliara