Uusia keinoja työnvälitykseen -uutiskirje on julkaistu

HPL:n muutaman kerran vuodessa julkaistu Julkisen ja yksityisen työnvälityksen yhteistyö -uutiskirje on nyt nimeltään  Uusia keinoja työnvälitykseen.

Kasvupalvelut starttaavat maakuntauudistuksen myötä

Kasvupalvelu-uudistusta valmistellaan parasta aikaa maakunnissa. Kasvupalvelujen ympärille rakennettujen pilottikokeilujen on määrä startata pian. Maakunnat valmistautuvat pilottien avulla edessä oleviin muutoksiin työllisyyspalveluissa. HPL on ollut saattamassa jäsenyrityksiään yhteen maakunnallisten kasvupalvelutyöryhmien kanssa. Lisäksi HPL on ollut myös mukana erilaisissa yhteistyötapaamisissa.

Kokonaisuudessaan kasvupalvelu-uudistus riippuu sote-uudistuksen etenemisestä. Näillä näkymin maakunnat ja sitä myötä kasvupalvelut aloittavat toimintansa vuoden 2021 alussa. Ensimmäiset maakuntavaalit voidaan käydä aikaisintaan vuoden 2018 toukokuussa. Kasvupalvelulait piti alun perin hyväksyä ennen eduskunnan kesätaukoa, mutta nyt ne siirtyvät syysistuntokaudelle. HPL seuraa lakien valmistumista ja käsittelyä tarkasti vaikuttaen sen puolesta, että uudistus avaa tien tuottaa palveluja markkinaehtoisesti ja tuloksekkaasti.

HPL on laatinut maakuntapäättäjille, yrityksille ja muille kiinnostuneille suunnatun esitteen kasvupalveluista. HPL:n kasvupalveluesite on saatavilla myös sähköisesti.  Tutustu esitteeseen >>