Saammeko esitellä: hallituksemme jäsen Mika Lallukka

”Olen Cimson Henkilöstöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja. Siirryin henkilöstöpalvelualalle kymmenisen vuotta sitten. Sitä ennen tein pitkän uran ICT-alan johtotehtävissä ja liikkeenjohdon konsulttina: kokemusta on kertynyt niin pörssiyhtiöstä kuin PK-sektorilta. Nykyisessä tehtävässäni Cimsonilla olen toiminut reilut kolme vuotta.

Kun olin lapsi, haaveilin ensimmäisenä lentäjän urasta. Isäni teki ilmailun parissa pitkän uran lentäjänä ja virkamiehenä. Opiskelin kuitenkin kauppatieteitä, ja aloitin työt liike-elämän palveluksessa.

Päädyin henkilöstöpalvelualalle osittain sattumalta, mutta myös uteliaisuuttani. Kyseessähän on kasvuala, jonka merkitys lisääntyy yhteiskunnassa kaiken aikaa. Eräs entinen kollega houkutteli alalle ja tässä sitä nyt ollaan.

Työssäni minua inspiroi ja motivoi monipuolisuus ja jatkuva kehittämisen tarve. Maailma muuttuu ympärillä, ja samalla muuttuu myös työ ja sen tekemisen tavat. Suomen kilpailukyvyn kannalta olisi tärkeää, että meillä olisi entistä joustavammat ja tehokkaammat työmarkkinat. Tässä muutoksessa muun muassa vuokratyöllä on oma tärkeä roolinsa.

Haluan olla mukana HPL:n hallituksessa, koska työmarkkinajärjestöillä on tärkeä rooli. Hallituksessa tapaa kollegoita, oppii uutta ja pääsee osaltaan vaikuttamaan toimialan kehitykseen. Myös lainsäädäntöä ja oikeuskäytäntöä voi seurata laajemmin kuin pelkän oman yrityksen näkökulmasta.

Vapaa-aikanani teen mieluiten asioita yhdessä perheeni kanssa. Teinin harrastuksien tukeminen vie oman aikansa. Tärkeitä harrastuksiani ovat myös luonto, valokuvaaminen ja matkailu. Lisäksi olen toiminut Rotary-järjestössä eri tehtävissä.”