Academy – Tulevaisuuden koulu

Työ ja sen tekeminen muuttuvat jatkuvasti. Ajatuksen siitä, että yksi tutkinto turvaisi uran koko loppuelämän ajaksi, voi unohtaa. Nopeasti kehittyvä maailma edellyttää myös entistä ketterämpiä vaihtoehtoja uuden oppimiseen.

Academic Workin kehittämä kiihdytetyn oppimisen koulutusohjelma, jossa 12 viikossa ihminen voidaan kouluttaa uudelle uralle, on hyvä esimerkki uudentyylisestä ajattelusta.

”Ohjelmassamme yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla rekrytointi, koulutus ja työllistyminen”, toteaa Academyn toimitusjohtaja Jukka Pulkkinen.

Ohjelmaan valikoidutaan hyvin kattavan rekrytointiprosessin kautta. Hakijoiden tausta, sukupuoli tai ikä eivät vaikuta valintaan, kuten ei myöskään kokemus tai koulutuspohja. Sen sijaan ohjelmaan valitaan sellaisia henkilöitä, joilla on vahvat kognitiiviset kyvyt sekä korkea motivaatio ja kunnianhimo valmistautua uudelle uralle. Kolme kuukautta kestävästä kiihdytetyn oppimisen koulutusohjelmasta voi valmistua esimerkiksi IT-konsultiksi tai tekniselle alalle.

”Ohjelma ei tietenkään tuota 12 viikossa kokeneita osaajia”, muistuttaa Pulkkinen. ”Mutta sellaisia perustason taidot omaavia tekijöitä kylläkin, joilla on todelliset valmiudet kehittyä tulevaisuuden osaajiksi.”

Suoraan töihin

Koulutus on osallistujille maksuton. Academic Work tarjoaa valmistuneille vakituisen työpaikan ja rekrytoi osaajansa hyvin erilaisiin yrityksiin suurista pörssiyhtiöistä pieniin konsulttifirmoihin – esimerkiksi IT-osaamista tarvitaan kaikkialla. Ohjelma haastaa perinteisen koulutusmallin, jonka läpivienti kestää vuosia.

”Mallimme on jo nyt saavuttanut suuren suosion”, kertoo Pulkkinen.

Ruotsissa vuonna 2015 aloitetusta ohjelmasta valmistuu tällä hetkellä yli 400 henkilöä joka vuosi. Suomessa ohjelman ensimmäiset kaksikymmentä IT-konsulttia valmistuivat vuonna 2017 keskittyen java-ohjelmointikieleen. Vuonna 2018 Suomessa tullaan kouluttamaan jo kuusinkertainen määrä – 120 henkilöä!

Nopeasti kehittyvä maailma edellyttää entistä ketterämpiä vaihtoehtoja uuden oppimiseen. Esimerkkejä uudentyylisestä ajattelusta ovat esimerkiksi kiihdytetyn oppimisen koulutusohjelma sekä moniosaajakoulutukset, joista valmistuneet pääsevät heti uusiin työpaikkoihin. 

Lue myös Metallimestari-koulutus on valtti työnhaussa >>

Teksti: Terhi Paavola