Henkilöstöalan työsuhdepäivä

HELAn jäsenyritykset ovat sitoutuneita hoitamaan työntekijöiden työsuhdeasiat lain ja hyvän henkilöstöpolitiikan mukaisesti. Sen varmistamiseksi yrityksessä on Henkilöstöalan toiminta- ja vastuullisuusperiaatteiden mukaisesti aina vähintään yksi työsuhdeasioiden vastuuhenkilö, joka on käynyt HELAn henkilöstöalan työsuhdekoulutuksen ja läpäissyt siihen liittyvän testin.

Koulutuksen sisältö

HELAn työsuhdepäivä koostuu viidestä eri osiosta, jotka on teemoitettu asiakokonaisuuksien mukaan.

 • Työsuhdepäivä, osa I
  Työsopimuksen solmiminen / Työsuhteen ehtojen määräytyminen / Vuokratyödirektiivi / Tilapäisen työvoiman käyttö / Vaihtelevan työajan määräytyminen /Yhdenjaksoisuus /Tes-valinta
 • Työsuhdepäivä, osa II
  Työsuhteen päättäminen henkilökohtaisilla syillä / Työntekijän sairastuminen
 • Työsuhdepäivä, osa III
  Työsuhteen päättäminen taloudellisilla ja tuotannollisella syillä sekä lomautus / Perhevapaat
 • Työsuhdepäivä, osa IV
  Työturvallisuus ja työsuojelun yhteistoiminta / Yksityisyydensuoja työelämässä / Vuosiloma ja sen määräytyminen
 • Työsuhdepäivä, osa V
  Työajan järjestäminen / Henkilöstöpalvelualan toimintaperiaatteet / Alihankinta +tilaajavastuu

Toteutustapa

Työsuhdepäivä toteutetaan verkkokoulutuksina, viiteen eri osioon jaettuna. Kukin osio kestää 3 tuntia. Kouluttajina toimivat HELAn asiantuntijat. Osallistuja saa koulutuksesta käyttöönsä koulutusmateriaalin.

Koulutukseen osallistuminen

HELAn laatimat uudet Henkilöstöalan toiminta- ja vastuullisuusperiaatteet tulivat voimaan 1.9.2020. Jäsenyritysten tulee huolehtia siitä, että vähintään yksi yrityksen työsuhdeasioista vastaava henkilö osallistuu Henkilöstöalan työsuhdepäivään (osat I-V) ja suorittaa koulutukseen liittyvän testin. Jos yrityksessä työskentelee parhaillaan henkilö, joka on osallistunut työsuhdepäivään viiden edeltävän vuoden aikana, ei koulutusta tarvitse käydä uudelleen. Uusien jäsenyritysten tulisi lähettää työsuhdeasioista vastaava henkilö koulutukseen puolen vuoden sisällä jäsenyyden alkamisesta.

Työsuhdepäivään liittyvä testi

Työsuhdepäivään liittyvä testi suoritetaan verkossa. Lähetämme sähköpostitse linkin testiin, kun henkilö on osallistunut kaikkiin viiteen koulutusosioon.

Osallistumismaksu

Henkilöstöalan työsuhdepäivän viiteen osioon osallistumismaksu on 400 €/hlö.  Osallistumismaksu sisältää koulutusmateriaalin.

Tulevien koulutusten ajankohdat ja ilmoittautuminen

Kevään 2024 koulutuksen ilmoittautuminen on päättynyt, seuraava koulutus järjestetään syksyllä 2024.