Henkilöstöpalvelualan työsuhdepäivä

HPL:n jäsenyritykset ovat sitoutuneita hoitamaan työntekijöiden työsuhdeasiat lain ja hyvän henkilöstöpolitiikan mukaisesti. Sen varmistamiseksi yrityksessä on Henkilöstöpalvelualan toiminta- ja vastuullisuusperiaatteiden mukaisesti aina vähintään yksi työsuhdeasioiden vastuuhenkilö, joka on käynyt HPL:n henkilöstöpalvelualan työsuhdekoulutuksen ja läpäissyt siihen liittyvän testin.

Koulutuksen sisältö

HPL:n työsuhdepäivä koostuu viidestä eri osiosta, jotka on teemoitettu asiakokonaisuuksien mukaan.

 • Työsuhdepäivä, osa I
  Työsopimuksen solmiminen / Työsuhteen ehtojen määräytyminen / Vuokratyödirektiivi / Tilapäisen työvoiman käyttö / Vaihtelevan työajan määräytyminen /Yhdenjaksoisuus /Tes-valinta
 • Työsuhdepäivä, osa II
  Työsuhteen päättämien henkilökohtaisilla syillä / Työntekijän sairastuminen
 • Työsuhdepäivä, osa III
  Työsuhteen päättäminen taloudellisilla ja tuotannollisella syillä sekä lomautus / Perhevapaat
 • Työsuhdepäivä, osa IV
  Työturvallisuus ja työsuojelun yhteistoiminta / Yksityisyydensuoja työelämässä / Vuosiloma ja sen määräytyminen
 • Työsuhdepäivä, osa V
  Työajan järjestäminen / Henkilöstöpalvelualan toimintaperiaatteet / Alihankinta +tilaajavastuu

Toteutustapa

Koronatilanteen vuoksi työsuhdepäivä toteutetaan toistaiseksi  verkkokoulutuksina, viiteen eri osioon jaettuna. Kouluttajina toimivat HPL:n asiantuntijat.  Osallistuja saa koulutuksesta  käyttöönsä koulutusmateriaalin.

Koulutukseen osallistuminen

HPL:n laatimat uudet Henkilöstöpalvelualan toiminta- ja vastuullisuusperiaatteet tulivat voimaan 1.9.2020. Jäsenyritysten tulee huolehtia siitä, että vähintään yksi yrityksen työsuhdeasioista vastaava henkilö osallistuu Henkilöstöpalvelualan työsuhdepäivään (osat I-V) ja suorittaa koulutukseen liittyvän testin. Jos yrityksessä työskentelee parhaillaan henkilö, joka on osallistunut työsuhdepäivään viiden edeltävän vuoden aikana, ei koulutusta tarvitse käydä uudelleen.  Uusien jäsenyritysten tulisi lähettää työsuhdeasioista vastaava henkilö koulutukseen puolen vuoden sisällä jäsenyyden alkamisesta.

Työsuhdepäivään liittyvä testi

Työsuhdepäivään liittyvä testi suoritetaan verkkolomakkeen kautta. Lähetämme sähköpostitse linkin testilomakkeeseen, kun henkilö on osallistunut kaikkiin viiteen koulutusosioon.

Osallistumismaksu

Henkilöstöpalvelualan työsuhdepäivän (sis. osiot I, II, III, IV ja V) osallistumismaksu on 400 €/hlö.  Osallistumismaksu sisältää koulutusmateriaalin.

Tulevien koulutusten ajankohdat ja ilmoittautuminen

Koulutusosioihin voi tutustua ja ilmoittautua verkkosivuillamme >>