Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n mukaan syrjintätilanteet työelämässä pitäisi pyrkiä ennalta ehkäisemään nykyistä paremmin. Syrjimättömyyden edistäminen on paitsi työnantajien velvollisuus myös työntekijöiden asenteiden varassa. Yhdenvertaista ja tasa-arvoista työpaikkaa ei voi olla olemassa ilman kaikkien sitoutumista syrjimättömyyteen. Sama koskee yritysten asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.
Uudessa EK:n oppaassa 10 tapaa edistää syrjimättömyyttä työpaikoilla jäsenyritykset kertovat hyviä käytäntöjä yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämisessä. Oppaan esimerkit soveltuvat kaikenkokoisille työpaikoille näiden toimialasta riippumatta. Tavoite on edistää syrjimättömyyttä työelämässä.
Oppaalla tuetaan työpaikkoja yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämisessä. Työpaikoilla tunnetaan parhaiten, millaiset edistämistoimet ovat kulloinkin tehokkaimpia. EK:n oppaan esimerkkilista toimenpiteistä ei ole tyhjentävä, vaan keskustelunavaus.
Oppaan painopiste on lakisääteisten tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmien sijaan käytännön toimissa syrjimättömyyden edistämiseksi. Konkreettiset toimenpiteet ratkaisevat, eivät suunnitelmat.