Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelma kesiksi 2018 ja 2019

HPL ja ERTO ovat sopineet koululaisten, lukiolaisten sekä VALMA-koulutukseen osallistuvien Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmasta kesille 2018 ja 2019. Ohjelman mukainen kesäharjoittelu on mahdollinen henkilöstöpalvelualan työehtosopimuksen alaisissa toimisto- , taloushallinto- ja ICT- alan tehtävissä.

Ohjelman tavoitteena on, että nuoret saavat ammattilaisten ohjauksessa omakohtaista kokemusta henkilöstöpalvelualan toiminnasta ja eri työtehtävistä. Lisäksi nuoret saavat harjoittelussa kokemusta työelämän toimintatavoista.

Yrityksille harjoittelu on hyvä tapa tutustua tuleviin osaajiin. Hyvä kesätyökokemus voi myös innostaa nuorta ura- ja koulutusvalinnoissa ja vaikuttaa osaltaan myös alan houkuttelevuuteen tulevaisuuden työpaikkana.

Kaksi viikkoa (kymmenen työpäivää) kestävän kesäharjoitteluohjelman mukainen yhdenjaksoinen työsuhde voidaan sijoittaa 1.6.-31.8. väliselle ajalle. Koululaisen työpäivän pituus voi olla enintään 6 tuntia ja se pitää sijoittua 8.00–18.00 väliselle ajalle. Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman suorittamisesta maksetaan 345 euroa vuonna 2018 ja 350 euroa vuonna 2019 sisältäen lomakorvaukset.

HPL-ERTO tutustu työelämään ja tienaa -sopimus (pdf) >>