Osaajapooli Pondi yhdistää ainutlaatuisella tavalla työnantajat ja työntekijät

KPY-konserni ja Osuma Henkilöstöpalvelut Oy ovat avanneet yhteistyössä uuden, Suomessa ainutlaatuisen rekrytointikanavan Pondin. Pondin tavoitteena on parantaa osaajien ja työpaikkojen kohtaamista Itä-Suomessa ja laajemminkin.

KPY-konsernin ja Osuma Henkilöstöpalveluiden yhteinen osaajapooli, Pondi on suora kanava töihin ja helppo väylä löytää työvoimaa, kertoo Osuma Henkilöstöpalveluiden toimitusjohtaja Ville Auvinen.

– Uskomme, että tämän matalan kynnyksen verkkopalvelun avulla työntekijät pääsevät mahdollisimman varhaisessa vaiheessa kiinni alueen työpaikkoihin ja työnantajat tutustumaan uusiin osaajiin. Silloin pysyvämpikin työllistyminen helpottuu.

– Tämä on iso ponnistus ja hyppy uuteen. Työtämme kuitenkin helpottaa, että kumppaninamme on KPY, joka on yksi Itä-Suomen suurimmista työllistäjistä ja elinkeinoelämän vaikuttajista, Auvinen iloitsee.

Monialaisessa KPY-konsernissa on noin 2600 työntekijää ja sen liikevaihto on lähes 300 miljoonaa euroa.

Täydellinen osuma

Pondin kautta onnistuvat paitsi pidempiaikaiset työllistymiset, myös opinnäytetyöt, työharjoittelut ja lyhytkestoiset työsuhteet.

Auvinen puhuu täydellisestä ”osumasta”, joka rakentaa urapolkua työelämässä eteenpäin.

– Työläiden rekrytointiprosessien sijaan hyödynnämme mallia, jossa työntekijät voivat näyttää osaamistaan työssä ja tulla tutuiksi yritykselle. Se taas helpottaa tulevia rekrytointeja ja esimerkiksi työsuhteen vakinaistamista.

Pondi on myös vastaus työmarkkinoilla laajemminkin esiintyvään ongelmaan eli siihen, etteivät työntekijät ja työnhakijat jostain syystä kohtaa.

– Useat Kuopion alueen työnantajat kokivat, että työntekijöitä oli vaikea löytää, ja toisaalta monet koulutetut nuoret ja aikuiset muuttivat pois alueelta, koska eivät löytäneet osaamistaan vastaavaa työtä, Auvinen kuvaa.

– Itä-Suomen yrityksillä on vahva tahtotila palkata osaajia. Osuma voi olla auttamassa rekrytoinneissa ja tuottaa palvelua, joka säästää yrityksiltä aikaa.

Pysyvä ratkaisu työllistymiseen

Kuopion talousalueella opiskelee noin 24 000 opiskelijaa eri puolilta Suomea. Pondin yhteistyötahoina ovat KPY:n ja Osuman lisäksi Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon ammattiopisto Sakky.

– Palvelu on opiskelijoiden lisäksi avoin muillekin työnhakijoille, kuten esimerkiksi kansainvälisille osaajille, joiden työllistyminen seudulle on ollut erityisen haastavaa.

Sekä KPY:lle että Osumalle Pondin lanseeraus merkitsee uudistumista ja vahvaa vastuun kantoa Itä-Suomen alueen elinvoimaisuudesta. Esimerkiksi KPY:n tuore strategia painottaa modernia työntekijäkokemusta, kumppanuuksia ja ekosysteemien kehittämistä, joista Pondi on yksi esimerkki.

– Pidämme omalta osaltamme työmarkkinat pyörimässä ja mahdollistamme työuria. Siten niin työntekijät kuin työnantajat osaavat myöhemminkin pyytää apuamme, Auvinen uskoo.

Auvinen kollegoineen markkinoi Pondia aktiivisesti myös jalkautumalla opiskelijoiden ja työnantajien keskuuteen Savilahden KPY Novapoliksessa, joka on Kuopion merkittävin yritysten ja koulutuspalveluiden keskittymä ja jonne myös Osuma palveluineen siirtyy. Pondin kautta on tavoitteena työllistää vuosittain noin sata osaajaa.

– Pondin kehitys vie arviolta jopa pari vuotta. Tavoitteenamme on luoda työllistämiseen pysyvä ratkaisu, jolla on iso alueellinen arvo, Auvinen painottaa.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Ville Auvinen
Osuma Henkilöstöpalvelut Oy
Puh. 044 733 1080
ville.auvinen@ohp.fi