HPL:n seminaarissa käsiteltiin työelämää monelta eri kantilta

Ajankohtaisuutta seminaarissa edustivat PAMin puheenjohtaja Ann Selin sekä Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen, jotka pääsivät toimittaja–juontaja Marja Sannikan tiukkaan tenttiin.

Naantalin kylpylässä pidetyn HPL:n perinteisen syysseminaarin kuuma peruna oli AY-edustajien keskustelu, joka pyöri ymmärrettävistä syistä ajankohtaisessa teemassa eli hallituksen ja AY-liikkeen välisessä kiistassa. Yrityksestä huolimatta ratkaisua tämän hetken tiukkaan tilanteeseen ei seminaarissa kuitenkaan löytynyt.

Paikallista ja alueellista viestiä toi Varsinais-Suomen ELY-keskuksen vs. johtaja Timo Metsä-Tokila, joka kertoi Varsinais-Suomen positiivisesta rakennemuutoksesta.

Iltapäivän osuudessa perehdyttiin Ilkka Halavan johdolla tarkemmin siihen, miten digitalisaatio vaikuttaa tulevaisuuden työelämään. Aivotutkija Katri Saarikivi puolestaan kertoi, miten empatia vaikuttaa työn tekemiseen. Viimeisenä ja päivän hengästyttävin esitys oli yrittäjä ja tietokirjailija Juha Merilehdolla, joka vakuutti yleisön siitä, että jokaisen osallistujan on mahdollisimman nopeasti perehdyttävä tekoälyyn. Kevennystä päivään toi iltapäivän yllätysesiintyjä, stand up -koomikko Mikko Kauppinen.

Seminaari ja liittokokous järjestettiin 25.–26.10.2019 Naantalin kylpylässä. Ensi vuonna HPL juhlii kolmekymppisiä ja seminaari järjestetään sen kunniaksi ensimmäistä kertaa moneen vuoteen Helsingissä.

Lue lisää liittokokouksen päätöksistä >>