HPL toivoo hallitukselta konkreettisia ratkaisuja työllisyyden parantamiseksi

HPL esittää hallituksen budjettiriihelle henkilöstöpalvelualan 10 keinoa työllistää.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) mielestä nyt on tärkeää pitää kiinni hallitusohjelmassa esitetyistä työllisyystavoitteista.

HPL peräänkuuluttaa konkreettisia toimia työllisyyden parantamiseksi. HPL pelkää, että ministerityöryhmän alatyöryhmien antamien ehdotusten työllisyysvaikutukset jäävät hyvin pieniksi.

”Pitäisi olla uskallusta tehdä rohkeampia tekoa, kuten purkaa kannustinloukkuja ja porrastaa työttömyysturva työhön kannustavampaan suuntaan”, HPL:n toimitusjohtaja Merru Tuliara toteaa.

”Hallitus on antamassa lisäpanostusta palkkatukeen, jota pitäisi suunnata nykyistä vahvemmin yrityksiin, joilla on mahdollisuus palkata palkkatukea saava henkilö myös jatkossa. Lisäksi pitäisi ehdottomasti selvittää ja kehittää mahdollisuutta saada palkkatukea myös osa-aikaiseen työhön”, Tuliara painottaa.

Työllistämisen edistämiseksi HPL on tunnistanut 10 keinoa, joiden kautta työpaikat ja työntekijät kohtaavat paremmin.

”Työllisyyden parantamiseksi ei ole vain yhtä keinoa, vaan se vaatii monia eri toimenpiteitä. Työllistymistä ei saa vaikeuttaa byrokratialla eikä kankealla lainsäädännöllä. Erilaiset työn tekemisen tavat ovat tätä päivää ja ne mahdollistavat työelämän joustot työntekijöiden ja yritysten tarpeiden mukaan”, Tuliara toteaa.

Työllisyyspalveluissa on oltava tarpeeksi resursseja ja yksityisten palveluntuottajien asiantuntemusta hyödyntämällä palveluja voidaan toteuttaa tehokkaasti.

”Pitkäaikaistyöttömien lisäksi on muistettava panostaa myös niihin, jotka ovat olleet vasta lyhyen aikaa työttöminä, mutta jotka uhkaavat luisua pitkäaikaistyöttömien joukkoon”, Tuliara painottaa.

Lue lisää Henkilöstöpalvelualan 10 keinoa työllistää (hpl.fi) >> 

Lisätietoja

Merru Tuliara
toimitusjohtaja
p. 040 562 6466
merru.tuliara@hpl.fi