Henkilöstöpalvelualan yritysten liikevaihto kasvanut merkittävästi vajaassa kymmenessä vuodessa

Sen sijaan alan yritysten lukumäärä on kasvanut ainoastaan noin 15 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2008 Suomessa toimi yhteensä vajaa 1200 henkilöstöpalvelualan yritystä (TOL78) ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto oli lähes 1,54 miljardia euroa. Vuonna 2016 yritysten määrä on lisääntynyt parilla sadalla, mutta niiden liikevaihto on kasvanut reiluun 2,22 miljardiin. Kahdenkymmenen suurimman liikevaihto on samassa ajassa lähes tuplaantunut.

”Alalla toimii paljon yrityksiä, mutta arviomme mukaan vakiintuneita yrityksiä on noin 500-600. Valtaosa toimialan yrityksistä on edelleen pieniä alle viisi työntekijää työllistäviä yrityksiä. Suurimmat yritykset vastaavat edelleen pääsääntöisesti alan liikevaihdon kasvusta”, Henkilöstöpalveluyritysten liiton HPL toimitusjohtaja Merru Tuliara toteaa.

Henkilöstöpalvelualalla huippusuhdanne

EK:n huhtikuun 2018 suhdannebarometrin mukaan henkilöstöpalveluiden suhdannetila on kaikkien aikojen ennätystasolla ja ylitti selvästi vuosien 2005-2007 huipputasot. Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) teettämän liikevaihtotiedustelun mukaan henkilöstöpalveluiden liikevaihto oli vuoden 2018 maalikuussa 113,1 miljoonaa euroa. Edellisen vastaavaan ajankohtaan verrattuna liikevaihto kasvoi 14 prosenttia. Alkuvuoden kasvu on ollut reipasta etenkin valmennus- ja henkilöstökonsultointi- sekä henkilöstövuokrauspalveluissa.

Juuri julkaistussa liikevaihtotiedustelussa on alan TOP 20 yritysten maaliskuun 2018 luvut.

Henkilöstöpalveluyritysten liitto (HPL) julkaisee kuukausittain henkilöstöpalvelualan TOP 20 liikevaihtotiedustelua, jota varten lukuja on kysytty alan 20 suurimmalta yritykseltä.

Lisätietoja:

HPL toimitusjohtaja Merru Tuliara
merru.tuliara@hpl.fi
p. 040 562 6466
@MerruTuliara

Henkilöstöpalveluyritysten Liiton (HPL) liikevaihtotiedustelussa kysytään 20 suurimman alan yrityksen kuukausittaisia liikevaihto- ym. tietoja. Tietoja kysytään henkilöstövuokraus-, rekrytointi-, ulkoistus- sekä valmennus- ja koulutuspalveluiden osalta. Näiden palveluryhmien yhteenlasketusta liikevaihdosta muodostuu henkilöstöpalveluiden liikevaihto. Lisäksi yrityksiltä kysytään erikseen liikevaihto muiden palveluiden osalta.