Henkilöstöpalvelualan vuosi alkanut vilkkaana

HPL:n marraskuu 2018 TOP 20 liikevaihtotiedustelun mukaan kasvu jatkuu, mutta loppuvuoden kasvu on ollut alkuvuotta hitaampaa.

Vt. toimitusjohtaja Anne Mykrä RTK-Henkilöstöpalvelu Oy:sta kertoo, että vuosi 2019 on alkanut vilkkaana heidän yrityksessään, eikä hiljentymistä ole vielä ollut nähtävissä.

”Useilla aloilla vallitseva työvoiman saatavuusongelma varmasti lisää kiinnostusta käyttää henkilöstöpalvelualan palveluita. Toki työvoiman saatavuusongelma on haaste myös alan yrityksille, koska työllisyysasteen noustessa kamppailu osaavasta työvoimasta kiihtyy entisestään”, hän arvelee.

Henkilöstöpalvelualan yritykset seuraavat kevään eduskuntavaaleja mielenkiinnolla, sillä ratkaisut liittyen muun muassa työelämälähtöiseen koulutukseen ja työllistämisen helpottamiseen ovat alan kannalta mielenkiintoisia.

”Jatkossa henkilöstöpalvelualan yrityksiltä vaaditaan entistä proaktiviisempaa lähestymistapaa ja kykyä räätälöidä palvelunsa niin, että asiakas saa aidosti lisäarvoa ja hyötyä omaan liiketoimintaansa”, Mykrä painottaa.

Henkilöstövuokrauspalvelut ovat kasvaneet hyvin

Henkilöstöpalveluyritysten TOP 20 liikevaihtotiedustelun 11/2018 mukaan liikevaihto hidastui loppuvuotta kohti edetessä, mutta kasvu edellisvuodesta on kuitenkin jatkunut. Vuosi 2017 oli kokonaisuudessaan hyvä, vaikka kesän jälkeen kasvu ei enää jatkunut samalla tavalla kuukaudesta toiseen. Vuonna 2018 tilanne näyttää hyvin samalta. Henkilöstöpalveluiden liikevaihto oli vuoden 2018 marraskuussa 127,1 miljoonaa euroa. Edellisen vuoden marraskuusta liikevaihto lisääntyi 7 prosenttia.

Tammi-marraskuun liikevaihdosta 86 prosenttia syntyi vuonna 2018 henkilöstövuokrauspalveluista.

Henkilöstöpalveluyritysten liitto (HPL) julkaisee kuukausittain henkilöstöpalvelualan TOP 20 liikevaihtotiedustelua, jota varten lukuja on kysytty alan 20 suurimmalta yritykseltä.

Lisätietoja:

HPL toimitusjohtaja Merru Tuliara
merru.tuliara@hpl.fi
p. 040 562 6466
@MerruTuliara