Nuorten urapolkujen rakentaminen on osa yhteiskuntavastuuta

Nuorten urapolkujen rakentaminen on yksi henkilöstöpalveluyritysten yhteiskuntavastuun päätavoitteista.  Henkilöstöpalveluyritysten tarjoaman työn kautta nuori voi tutustua erilaisiin työympäristöihin ja aloihin sekä kehittää työnantajien arvostamia työelämätaitoja, kuten sosiaalisuutta, joustavuutta sekä valmiutta uuden oppimiseen.

Vastuullinen kesäduuni

 Olemme Vastuullinen kesäduuni -kampanjan toimialakumppani ja rohkaisemme myös jäseniämme mukaan kampanjaan vahvistamaan henkilöstöpalvelualan vetovoimaisuutta.

Kampanjan tavoitteena on tarjota nuorille laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia. Sivustolta löydät myös vinkit työnhakuun ja pääset tutustumaan kesätyöpaikkoihin vertaisarvioiden kautta.

Vastuullinen kesäduuni -kampanja >>

Talous ja nuoret TAT

Etsitkö tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä? Talous ja nuoret TATin sivuilta löytyy Kunkoululoppuu -sisällöt, TET-ohjeet, Duunikone ja Duunikoutsi, Kesäyrittäjät sekä paljon muuta

Talous ja nuoret TAT>>

Työmarkkinatori

Työmarkkinatori on uudenlainen työelämäpalvelu, joka yhdistää julkisen ja yksityisen työvälityksen sekä työpaikat ja työntekijät. Sen avulla sekä rekrytointi että työnhaku nopeutuvat ja helpottuvat. Myös henkilöstöpalveluyritykset ilmoittavat avoimista työpaikoistaan sekä työelämä- ja koulutuspalveluistaan portaalissa.

Palvelu kokoaa myös tietoa valtakunnallisista ja alueellisista työelämäpalveluista ja työmarkkinoista sekä koulutustarjonnasta ja osaamisen kehittämisestä.

Työmarkkinatori-työelämäpalvelu >>

Vastuullinen työnantaja

Henkilöstöpalvelualan edunvalvojana ja kehittäjänä tehtävänämme on varmistaa, että jäsenyrityksemme toimivat vastuullisesti.

Uudistamme parhaillaan toiminta- ja vastuullisuusperiaatteitamme, joissa kiinnitetään huomiota muun muassa yrityseettisiin arvoihin, työnantajavelvoitteiden noudattamiseen sekä työnantajan vastuullisuuteen. Edellytämme esimerkiksi, että rekrytointi tapahtuu hyvien pelisääntöjen mukaan ja laadukasta hakijakokemusta tukien ja että työnpaikoilla työntekijöitä kohdellaan tasa-arvoisesti iästä, kansallisuudesta, kielestä tai sukupuolesta riippumatta.

Henkilöstöpalvelualan toiminta- ja vastuullisuusperiaatteet (pdf) >>

Kymmenen keinoa työllistää

Työmarkkinoiden ja rekrytoinnin asiantuntijoina henkilöstöpalveluyritykset ovat tunnistaneet 10 keinoa, joiden avulla työpaikat ja työntekijät kohtaavat paremmin.

Kannustamme muun muassa kouluja lisäämään työnhaku- ja työelämätaitojen opetusta, yrityksiä työllistämään nuoria kesätöihin sekä nuoria kokeilemaan monipuolisesti erilaisia töitä ja löytämään siten itselleen sopivan alan ja ammatin.

Henkilöstöpalvelualan kymmenen keinoa työllistää >>

Vuokratyöntekijätutkimus

Tutkimus selvittää vuokratyöntekijöiden mielipiteitä vuokratyön mielekkyydestä ja sisällöstä, omasta motivaatiosta, työstä asiakasyrityksissä sekä henkilöstöpalveluyrityksistä työnantajina. Järjestyksessään yhdeksäs vuokratyöntekijätutkimus toteutettiin huhtikuussa 2022.

Vuokratyöntekijätutkimuksen tulokset>>