Henkilöstöala katsoo eteenpäin

Hämeenlinnassa tänään pidetyssä Henkilöstöala HELAn liittokokouksessa suunnattiin katseet vahvasti eteenpäin. Vaikka taloudessa on suistuttu pieneen taantumaan ja osa yrityksistä käy parhaillaan muutosneuvotteluita, nyt ei voida jäädä laakereille lepäämään. Taantuma on toivottavasti jäämässä lyhytaikaiseksi ja osaajista on edelleen pula. On aktiivisesti mietittävä ratkaisuja, miten työpaikat saavat tarvitsemiaan työntekijöitä ja miten kaikille työttömille saadaan töitä.

Vahvaa yhteistyötä julkisten työvoimaviranomaisten kanssa

Henkilöstöala HELAn toimitusjohtaja Merru Tuliara totesi liittokokouksessa, että ala jatkaa vahvaa yhteistyötä julkisten työvoimaviranomaisten kanssa kohtaanto-ongelmien selättämiseksi.

”Yksityisen ja julkisen työnvälityksen hyvää yhteistyötä on tärkeä jatkaa, kun TE-palvelut siirtyvät kuntiin vuoden 2025 alussa. Uudet työllisyysalueet tarvitsevat verkostoja, joissa kehitetään tulevaisuuden vaikuttavia työvoimapalveluja ja uudenlaista työnvälityksen yhteistyötä”, kertoo Tuliara.

Tarvitsemme kansainvälistä rekrytointia ja työelämälähtöisiä koulutuksia

Henkilöstöalan yritykset ovat vahvoja kansainvälisen rekrytoinnin toimijoita. Alan yrityksillä on merkittävää osaamista ja kokemusta kansainvälisestä rekrytoinnista ja vahvat verkostot.

”Kansainvälinen rekrytointi tulee olemaan alan vahva painopistealue myös ensi vuonna. Teemme aktiivista yhteistyötä muun muassa viranomaisten kanssa, jotta rekrytointi varsinkin ns. kolmansista maista olisi helppoa ja sujuvaa”, Tuliara toteaa.

Kohtaanto-ongelma työmarkkinoilla johtuu osittain siitä, ettei työnhakijoiden osaaminen vastaa yritysten tarpeita. Tarvitaan lisäkoulutusta ja koulutuksen on oltava yrityslähtöistä, työelämää lähellä olevaa koulutusta. Henkilöstöalan yrityksillä on myös tässä iso rooli, sillä ne yhdistävät yritykset, oppilaitokset ja työnhakijat.

Henkilöstöala HELAn puheenjohtajaksi Bolt.Worksin Timo Hakkarainen

HELAn liittokokouksessa valittiin liitolle uusi hallitus vuodeksi 2024. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Chief Commercial Officer, Co-founder Timo Hakkarainen, Bolt.Works. Varapuheenjohtajaksi valittiin toimitusjohtaja Laura Christie, Academic Work. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin:

Anu Ahokas, toimitusjohtaja, StaffPoint
Heidi Alariesto, toimitusjohtaja, Arctic Career
Harri Apell, toimitusjohtaja, ATA-Henkilöstöpalvelut
Mika Halonen, toimitusjohtaja, Temp Team
Janne Korhonen, toimitusjohtaja, Go On
Marita Paajaste, henkilöstöjohtaja, Barona
Tanja Paassilta, toimitusjohtaja, Faktia
Pekka Ruotsalainen, Business Unit Director, ManpowerGroup

Kuvassa vasemmalta Laura Christie, Heidi Alariesto, Anu Ahokas, Harri Apell ja Marita Paajaste.

Liittokokouksessa hyväksyttiin vuoden 2022 tilinpäätös ja toimintakertomus sekä talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2024.

Lisätietoja: Henkilöstöala HELAn toimitusjohtaja Merru Tuliara, puh. 040 562 6466, merru.tuliara (a) henkilostoala.fi

Henkilöstöala on merkittävä työllistäjä ja suomalaisen hyvinvoinnin rakentaja. Henkilöstöala HELA edustaa yli 400 henkilöstöalan yritystä. Liiton jäsenyritykset tuottavat monipuolisia henkilöstöpalveluita, kuten HR-, rekrytointi- ja vuokrauspalveluita, työllisyys- ja muutosturvapalveluita ja valmennus- ja koulutuspalveluita. Henkilöstöala HELA on toiminut vuodesta 1989, ja on Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsen. www.henkilostoala.fi