Rekrytoija Wilma Vilen uskoo tiimityöhön

Senior Recruitment Managerina työskentelevä Wilma Vilen (26) on jo kokenut rekrytointialan konkari.

Wilma Vilen on työskennellyt henkilöstöpalvelualalla vasta kaksi vuotta ja saanut loistavaa palautetta niin rekrytoimiltaan työntekijöiltä kuin asiakasyrityksistä. Vilen sai työlleen myös julkista mainetta ja kunniaa, sillä hän oli yksi finalisteista Rekrytointigaalan Vuoden rekrytoija -kategoriassa.

Vilen valmistui myynnin tradenomiksi vuonna 2015 ja aloitti uransa myös menestyksekkäästi, sillä hän hän voitti jo opiskeluiden aikana myynnin korkeakouluopiskelijoille suunnatun Best Seller Competitionin. Silti hän kaipasi työhönsä jotain muuta sisältöä ja hankkiutui rekrytoinnin pariin Studentworkille vuonna 2017.

”Minulla oli jo jonkin verran kokemusta rekrytoinnista ennen Studentworkille menoa, mutta rekrytointikonsultin työssä toimin ensimmäistä kertaa. Myyntikokemuksesta ja neuvottelutaidoista on ollut hyötyä myös näissä tehtävissä”, Vilen sanoo.

Intohimona kehittäminen

Tavoitteellinen työ on tuottanut tulosta, sillä Vilen on napsinut voittoja sekä Studentworkin sisäisissä rekrytointikilpailuissa että Pohjoismaisten toimistojen välisistä kilpailuista. Hän on vuosien aika työllistänyt satoja osaajia, vuositasolla luku on noin sata.

”Toki voitot ovat kivoja, mutta tärkeintä työssä on kuitenkin laatu”, hän painottaa.

Vilenin intohimona on kehittäminen. Hänen ehdotuksestaan Studentwork siirtyi junior rekrytointikonsulttitiimeihin, joissa vanhempi rekrytoija mentoroi ja jakaa kokemustaan sekä oppejaan nuoremmilla konsulteille.

”Aiemmin konsultit toimivat yksinään, mutta nyt kun toimimme tiimeissä, töitä on helpompi jakaa. Lisäksi tieto on useammalla ihmisellä, jolloin myös aikataulut pitävät paremmin. Ja aina tarvittaessa läheltä löytyy tuuraaja”, Vilen luettelee.

Nuoret huomioitava työelämässä

Nuoresta iästään huolimatta Vilen toimii mentorina Suomen Mentoreissa. Hän puhuu mielellään myös nuorten työllistymisestä ja työelämäodotuksista.

”Haluan jakaa omat kokemukseni ja oppini eteenpäin. Nuorilla on erilaiset vaatimukset työelämää kohtaan kuin vanhemmilla. Näiden odotusten täyttäminen vaatii yrityksiltä avointa keskustelua, kuuntelua ja valmiutta reagointiin. Työelämämuutokset tapahtuvat nuorten kautta siitä huolimatta ovatko yritykset niihin valmiita vai ei”, Vilen toteaa.

Vaikka hän on saavuttanut urallaan jo paljon, Vilen antaa vilpittömästi suitsutusta tiimilleen, josta hän kertoo olevansa äärimmäisen ylpeä.

”On huippua nähdä, miten sitoutuneita tiimiläiseni ovat ja miten innokkaasti he antavat työpanoksensa asioihin. Lisäksi on ollut hienoa nähdä heidän kasvunsa rekrytoinnin asiantuntijoiksi. Ilman heitä en olisi saavuttanut näitä tavoitteita”, Vilen hehkuttaa.

Kuva: Rekrytointigaala 2019 / Duunitori