Ihmiskaupan varoitusmerkkien tunnistamiseksi yhteistyötä HEUNIn kanssa

Vaikka henkilöstöalan yritykset ovat jo kansainvälisen rekrytoinnin konkareita ja asiantuntijoita, nyt konkretisoitunut osaajapula on lisännyt työhön johtavan maahanmuuton tarvetta merkittävästi. Tämän myötä yhä useampi henkilöstöalan yritys on käynnistänyt kansainvälistä rekrytointia ja myös lähtömaita on tullut lisää.

HPL on jo aikaisemmin luonut jäsenyrityksilleen Henkilöstöpalvelualan ulkomaisten työntekijöiden rekrytoinnin pelisäännöt, joiden tarkoituksena on sitouttaa jäsenyrityksemme toimimaan eettisesti ja lainmukaisesti ulkomaisten työntekijöiden rekrytoinnissa, ja sitä kautta parantaa ulkomaisten työntekijöiden asemaa Suomessa.

Euroopan kriminaalipolitiikan instituutti HEUNI toimii itsenäisenä yksikkönä oikeusministeriön yhteydessä. HEUNIn yhtenä tehtävänä on tehdä ihmiskauppaan liittyvää tutkimusta ja kouluttaa aiheesta.

HEUNIn ja HPL:n edustajat tapasivat tänään HPL:n toimistolla vahvemman yhteistyön rakentamiseksi, sillä HPL on sitoutunut edistämään eettistä kansainvälistä rekrytointia. HEUNI on kehittänyt toimintamalleja ja työkaluja ongelmakohtien sekä mahdollisten varoitusmerkkien tunnistamiseen. Suosittelemme tutustumaan näihin materiaaleihin.

Suunnitelmissa on myös tuottaa yhdessä lisämateriaalia henkilöstöalan yritysten tueksi.

HEUNIn kotisivut>>