Henkilöstöpalveluiden suhdannetilanne on ennätyskorkealla

Henkilöstöpalveluissa kasvu on ollut kuluvana vuonna nopeaa. Kasvu jatkui myös kesällä, vaikka liikevaihto oli heinäkuussa kesäkuuta alhaisempi. Sen sijaan elokuun liikevaihtolukema oli henkilöstöpalveluissa kuluvan vuoden korkein.

HPL:n liikevaihtotiedustelun mukaan henkilöstöpalveluiden liikevaihto oli vuoden 2017 heinäkuussa 108,2 miljoonaa euroa ja elokuussa 117,8 miljoonaa euroa. Edellisen vuoden heinäkuuhun verrattuna liikevaihto kasvoi 17 prosenttia ja elokuun liikevaihto puolestaan 16 prosenttia. Tammi-elokuussa kasvua oli edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta 16 prosenttia.

Liikevaihdosta noin 80 prosenttia syntyy henkilöstövuokrauspalveluista, joka määrää koko liikevaihdon keskimääräisen kehityksen. Kasvua oli tapahtunut edellisen vuoden elo- ja heinäkuuhun verrattuna 22 prosenttia.

Henkilöstöpalveluissa vallitseva suhdannetilanne vahvistunut

Henkilöstöpalvelualan hyvä kehitys EK:n barometrin suhdannenäkymissä jatkuu ja vallitseva suhdannetilanne on vahvistunut entisestään. Liikevaihto kasvaa suurin piirtein entistä vauhtia. Edellisvuodesta kasvua oli kesäkuussa 11 %, kun muilla palveluilla kasvua oli noin 7 %.

Liikevaihdossa ero muiden palvelujen kehitykseen on säilynyt, vaikka myös muutkin palvelualat ovat kasvaneet kohtalaisesti. Talouden muilla sektoreilla kehitys on ollut palveluita heikompaa, vaikka kasvua on laajalti muuallakin taloudessa. Vuoden alun kehityksen perusteella Suomi on kasvultaan Euroopan kärkimaita.