Henkilöstöpalvelualan yritykset yhdistävät työpaikat ja työntekijät ketterästi sekä auttavat nostamaan työllisyysastetta – vuoropuhelua työelämä- ja yhteiskunnallisissa asioissa halutaan lisätä

Henkilöstöpalveluyritysten liiton liittokokouksessa 18.11. valittiin liiton hallitus vuodelle 2022. Puheenjohtajaksi valittiin StaffPoint-konsernin toimitusjohtaja Anu Ahokas ja varapuheenjohtajaksi Bolt.Worksin yksi perustajista, yrityskulttuuri- ja kehitysjohtaja Timo Hakkarainen.

Henkilöstöpalvelualasta on kehittynyt nopeasti merkittävä osa suomalaista elinkeinoelämää. Alan yritykset yhdistävät työt ja työntekijät ketterästi sekä auttavat nostamaan Suomen työllisyysastetta.

– Työ on jokaisen oikeus ja suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan selkäranka, toteaa tuleva puheenjohtaja Anu Ahokas.

Ala tarjoaa ratkaisuja osaajapulaan

Viime aikoina on puhuttu paljon eri toimialoja vaivaavasta osaajapulasta. Henkilöstöpalveluala tarjoaa yrityksille erilaisia ratkaisuja ja palveluita. Ahokas kuvailee, että alalla ei tyydytä odottamaan työnhakijoiden työhakemuksia, vaan osaajia etsitään aktiivisesti.

– Meillä henkilöstöpalveluyrityksillä on tärkeä tehtävä auttaa työnhakijoita kohti unelmiaan. Työnhakijoiden ja -tekijöiden palveleminen on erityisen tärkeää nyt vallitsevassa tilanteessa, jossa osaavasta työvoimasta on niukkuutta.

Alan yrityksillä on laaja keinovalikoima sen varmistamiseen, että työt ja tekijät kohtaavat oikea-aikaisesti.

– Valmennamme uutta osaamista. Teemme yhteistyötä julkisen työnvälityksen, TE-toimistojen ja kuntakokeilujen kanssa. Liikumme oppilaitosten ja järjestöjen ekosysteemeissä. Tuomme Suomeen kansainvälisiä osaajia, Ahokas nimeää alan yritysten palveluja.

 

Lisää yhteiskunnallista dialogia

Alkava vuosi toivottavasti vahvistaa entisestään vuoropuhelua henkilöstöpalvelualan ja muiden työelämä- ja yhteiskunnallisten toimijoiden välillä.

– Haluamme osaltamme varmistaa, että Suomi voi kasvaa, eikä se jää kiinni ainakaan osaajien löytymisestä, Ahokas sanoo.

Liittokokous vahvisti sääntömääräiset asiat

Liittokokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat eli hyväksyttiin vuoden 2020 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä vahvistettiin vuoden 2022 talousarvio, valittiin vuoden 2022 hallitus, tilintarkastaja ja vaalivaliokunta.

 

Henkilöstöpalveluyritysten liitto HPL:n hallituksen kokoonpano vuonna 2022

Puheenjohtaja Anu Ahokas, toimitusjohtaja, StaffPoint -konserni

Varapuheenjohtaja Timo Hakkarainen, yrityskulttuuri- ja kehitysjohtaja, Co-Founder, Bolt.Works

Hallituksen jäsenet:

Laura Christie, toimitusjohtaja, Academic Work Finland

Niklas Huotari, toimitusjohtaja, aTalent Recruiting

Jukka Illi, toimitusjohtaja, Biisoni

Matti Kariola, toimitusjohtaja, ManpowerGroup

Kati Kulin, henkilöstöjohtaja, Go On Yhtiöt

Heikki Lamminpää, toimitusjohtaja, Otiga Finland

Marita Paajaste, henkilöstöjohtaja, Barona

Esa Rantanen, toimitusjohtaja, Poolia/Uniflex

 

Kuvassa vasemmalta: Kati Kulin, Timo Hakkarainen, Anu Ahokas, Matti Kariola, Laura Christie, Esa Rantanen, Marita Paajaste

Lisätietoja:

HPL:n toimitusjohtaja Merru Tuliara, puh. 040 562 6466, merru.tuliara@hpl.fi