Vastuullinen henkilöstöpalveluyritys ehkäisee tehokkaasti harmaan talouden syntymistä

HPL:n hallitus esittäytyy: Mika Lallukka päätyi henkilöstöpalvelualalle sattumalta. Nyt hän on ollut alalla jo kahdeksan vuotta, eikä ole katunut alanvaihtoa.

Mika Lallukan työhistoria on monipuolinen. Hän opiskeli kauppatieteitä Jyväskylän yliopistossa ja aloitti uransa toimittajan hommissa. Sanomalehdestä hän päätyi ICT-alan johtotehtävien kautta asiakkuusjohtamisen konsultoinnin ja yritysvalmennuksen pariin.

Henkilöstöpalvelualalle hän tuli lähes sattumalta.

”Yksi vanha kollega yritti saada alalle jo aikaisemmin, mutta silloin ei vielä päästy sopimukseen. Kollega vaihtoi firmaa ja houkutteli mut Jyväskylään aluejohtajaksi omaan organisaatioonsa. Päätöksen taustalla painoivat vahvasti perhesyyt. Pieni lapsi kotona ja konsultti-isä aina matkoilla”, Lallukka pohtii.

Henkilöstöpalvelualalla hän on ollut nyt kahdeksan vuotta, eikä ole kertaakaan katunut alan vaihtoa.

”Kasvavalla ja kehittyvällä toimialalla on aina mukava toimia. Tässä tehdään hyvää myös yhteiskunnalle. Alennetaan palkkaamisen kynnystä, toimitaan vastuullisena työnantajana, luodaan uusia työpaikkoja ja kerrytetään valtiolle verotuloja”, Lallukka painottaa.

Hänen mukaansa henkilöstöpalveluyritys luo hyvinvointia ja lopputulos on sellainen, että kaikki voittavat: työntekijä saa työtä, yritys työvoimaa ja yhteiskunta verotuloja.

”Vastuullinen henkilöstöpalveluyritys ehkäisee tehokkaasti myös harmaan talouden syntymistä”, Lallukka sanoo.

Hallituksen jäsenenä toimialatuntemus kehittyy

HPL:n roolin hän näkee pienen ja kasvavan yrityksen näkökulmasta tärkeänä yhteisönä. Erityisen hyvänä hän näkee valmiit materiaalit sekä laadukkaat asiantuntijapalvelut, joiden avulla pienempikin alan yritys saa leveämmät hartiat.

Toivon, että pystyn tuomaan hallitukseen raikkaita näkemyksiä. Olen kuitenkin suhteellisen uusi toimija alalla ja kokemusta monen eri alojen liiketoimintojen kehittämisestä on runsaasti. Uskoisin, että ICT-tausta ja toimintani asiakkuuksien johtamisen parissa ja pörssiyhtiön viestinnässä voivat viedä toimintaamme eteenpäin”, Lallukka pohtii.

Hän näkee, että hallituksen jäsenyys mahdollistaa hänelle myös asioita, joita ei pienessä yrityksessä pysty tekemään.

”Toimialatuntemuksen kehittyminen, tiedonvaihto ja verkostot ovat tärkeitä. On mielenkiintoista ja hyödyllistä olla mukana hankkeissa, joihin ei pelkästään oman yrityksen rahkeet riitä”, Lallukka sanoo.

Ammattitaito ei vaadi mustaa pukua

Lallukka on tullut tunnetuksi HPL:ssakin rentoudesta. Lallukka puhuukin kodinomaisten konttoreiden puolesta. Lisäksi hän haluaa poistaa turhan pönöttämisen.

”Osaaminen ja ammattitaito ei vaadi kulissikseen mustaa pukua. Viime vuosina on ollut mukava huomata rennomman tyylin leviämisen alalta toiselle”, hän naurahtaa.

Työnhakijoille ja -antajille hänellä on neuvo.

”Some on tullut jäädäkseen. Myös työmarkkinoille. Ei tosin välttämättä nykyisessä muodossaan. Mutta kuitenkin se on muuttanut tapaamme kommunikoida, pitää yhteyttä ja verkostoitua. Tämä kehityssuunta tulee jatkumaan. Kannattaa olla somessa mukana”, Lallukka painottaa.