Vastuu Group julkaisee marraskuussa uudenlaisen työnhakupalvelun

Ennen marraskuun lanseerausta on käynnissä valtakunnallinen rekrytointikiertue, jossa työnhakijat pääsevät jo käyttämään uutta palvelua.

Marraskuussa julkaistava maksuton Luotettava Työntekijä -palvelu auttaa kiinteistöpalvelualan ja rakennusalan sekä logistiikan-, kuljetus- ja teollisuudenalojen työnhakijoita sekä opiskelijoita tunnistamaan ja sanoittamaan omaa osaamista, luomaan alalle räätälöidyn osaajaprofiilin sekä löytämään alueelle ja alalle erikoistuneet työnhaku- ja työelämäpalvelut.

Ennen lanseerausta käynnistyy valtakunnallinen rekrytointikiertue, jossa palvelu on jo käytössä. Rekrytointitapahtumia järjestetään yhdessä kaupunkien työllisyyspalveluiden, TE-palveluiden, oppilaitosten ja työmarkkinajärjestöjen kanssa kymmenellä paikkakunnalla.

Työnhaku entistä helpommaksi

Palvelun tarkoituksena on auttaa työnhakijoita ja opiskelijoita löytämään jo olemassa olevat sirpaloituneet työnhaku- ja työelämäpalvelut.
– Rakennamme työnhaku- ja työelämäpalveluiden ekosysteemiä, Luotettava työntekijä -palvelua, jossa työnhakijan tiedot liikkuvat hänen omalla suostumuksellaan erilaisten rekistereiden ja palveluiden välillä. Tarkoituksena on laajentaa palvelua myös muille toimialoille vuonna 2023, sanoo Petri Tuomela Vastuu Groupista.

Palvelun julkaisun myötä tavoitteena on myös houkutella ja sitouttaa alan koulutuksen saaneita työllistymään ja jäämään alalle.
– Esimerkiksi rakennusalalla monen ammatillisen koulun opiskelijan opinnot keskeytyvät tai pitkittyvät, koska he eivät löydä itselleen työharjoittelupaikkaa ja saa siten näyttömahdollisuuksia. Lisäksi valmistuneista liian moni on vailla töitä vuosi valmistumisen jälkeen, vaikka alalla on samaan aikaan pulaa osaajista, jatkaa Tuomela.

Kohti yksilöllisempiä ja ennakoivampia palveluita

Luotettava Työntekijä -palvelu ratkaisee ongelman, jossa avoimet työpaikat ja työvoima eivät eri syistä kohtaa.
Kohtaanto-ongelmaan löytyy avain yksilön tietojen liikuttamisesta eri rekistereiden ja työelämäpalveluiden välillä – henkilön omalla suostumuksella.
– Yhdessä alan verkostomme kanssa olemme tunnistaneet, että voimme mahdollistaa entistä yksilöllisempiä ja ennakoivampia palveluita liikuttamalla tietoja rekistereiden ja työelämäpalveluiden välillä henkilön omalla suostumuksella. Samassa autamme työnhakijoita osaamisen tunnistamisessa ja sanoittamisessa, helpotamme työnhakua, nopeutamme työnantajien HR- ja rekrytointiprosesseja sekä parannamme kohtaantoa erilaisissa työnhaku- ja työelämäpalveluissa, kertoo Tuomela.

Luotettava Työntekijä -palvelu julkaistaan osana Vastuu Groupin toteuttamaa Digitaalinen työllistäminen -hanketta, jossa ovat mukana Työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi Rakennusteollisuus ja Rakennusliitto. Kaiken kattava tavoite koko hankkeelle on digitaalisen työllistymisen edistäminen. Hankkeen visioon on mahdollista tutustua täällä.