Työelämän hauskimmat vuodet henkilöstöpalvelualalla

HPL:n hallitus esittäytyy: Jukka Illi vaihtoi pankkiirimaailman henkilöstöalaan.

Biisonin toimitusjohtaja Jukka Illi aloitti toimitusjohtajan pestinsä Biisonissa kesällä 2016. Sitä ennen hän työskenteli arvopaperimarkkinoiden parissa pankkiiriliikkeissä sekä liiketoiminnan kehitys- ja johtotehtävissä.

Henkilöstöpalvelualalta hänellä ei ollut aiempaa kokemusta, eikä hän pitänyt alaa kovin mielenkiintoisena ennen kuin hyppäsi Biisonin porukkaan.

”Henkilöstöpalvelualalla työskentely on ollut aivan jotain muuta kuin aiempi työelämäni, sanoisin jopa, että viimeiset kolme vuotta ovat olleet työelämäni hauskimmat vuodet”, Illi naurahtaa.

Hän kehuu vuolaasti myös toimistonsa työntekijöitä, joita hän pitää yrittäjähenkisinä ja rautaisina ammattilaisina.

Henkilöstöpalvelualan Illi näkee kasvavana ja kehittyvänä.

”Rekrytointipalveluiden käytöstä on tullut yritykselle arkipäivää ja työelämän tarpeet ovat monipuolistuneet. Rekrytointikanavien pirstaloituminen digikanavien myötä pakottaa kaikki rekrytoinnin parissa työskentelevät pysyttelemään hereillä eri kanavien ja työkalujen soveltuvuudesta kullekin ammattiryhmälle”, Illi sanoo.

Hänen mukaansa henkilöstöpalvelualan tarjoamien palveluiden käyttö tulee entisestään lisääntymään.

”Suomessa vuokratyövoiman käyttö on vielä vähistä verrattuna muuhun Eurooppaan ja suuret ikääntyvät ryhmät asettavat meille positiivisen paineen ratkaista riittävä työvoiman saatavuus tulevaisuudessa. Uskon siis, että ala tulee kasvamaan merkittävästi seuraavan kymmenen vuoden aikana”, Illi sanoo.

HPL:n hallituksesta hän lähti hakemaan perspektiiviä henkilöstöpalvelualaan.

”Hain hallitukseen oppiakseni vanhemmilta kollegoilta alasta enemmän ja tuodakseni uusia näkökulmia siihen, miten HPL voisi tulevaisuudessa puhutella tehokkaammin nuoria ammattilaisia. Liiton on kehitettävä yhteistyötä ammattiliittojen ja työnantajapuolen kanssa, sekä siivottava alaan liittyviä luurankoja kaapeista”, Illi toteaa.