TOP 20 liikevaihtotiedustelu 3/2019 on ilmestynyt

Henkilöstöpalveluiden suhdanteet eivät ole juuri muuttuneet aiemmasta. Näkymiä arvioitiin samaan tapaan varovaisesti kuin muillakin palvelualoilla.

Henkilöstöpalveluiden kokonaisliikevaihtoa kertyi tammi-maaliskuussa 356,7 miljoonaa euroa ja kasvua edellisvuodesta syntyi 8 prosenttia. Maaliskuun myynti oli 126,7 miljoonaa euroa, missä oli kasvua 9 prosenttia edellsivuodesta.

Toimialoittaista liikevaihtoa tiedustellaan maaliskuun kyselystä lähtien neljästätoista alasta kvartaalikatsausten yhteydessä. Aiemmin aloja on ollut yhdeksän. Liikevaihdoltaan suurin toimiala on teollisuus. Sen 80 miljoonan euron liikevaihto muodosti 23 prosenttia tiedustelun tammi-maaliskuun kokonaisliikevaihdosta. Toiseksi suurin on rakennusala sekä lähes yhtä suuri majoitus- , ravintola- ja vapaa-ajan palvelut.

 

Henkilöstöpavleluiden tammi-maaliskuun 2019 liikevaihdosta 85 prosenttia tuli henkilöstövuokrauspalveluista. Liikevaihto akertyi tammi-maaliskuussa 303,8 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua edellisvuodesta 8 prosenttia.

Lue HPL TOP 20 liikevaihtotiedustelu 3/2019 (pdf) >>