StaffPointin ja EK:n Työstä turvaa -hanke on Vuoden rekrytointiteko

Palkittu rekrytointiteko tuo turvaa sotaa paenneille ja rakentaa yhdenvertaista työelämää. Hanke on auttanut satoja ukrainalaisia pakolaisia työllistymään Suomessa.

Ukrainalaisten turvapaikanhakijoiden työllistymistä edistävä Työstä turvaa -hanke voitti marraskuun alussa pidetyssä Rekrygaalassa Vuoden rekrytointiteko -sarjan. Rekrygaalan tuomaristo arvosti teon yhteiskunnallista merkityksellisyyttä ja sitä, miten se toi yhteen julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijat.

StaffPoint-konserni yhteistyössä Elinkeinoelämä keskusliitto EK:n kanssa käynnisti heti maaliskuussa 2022, erittäin nopeasti Venäjän hyökättyä Ukrainaan, Työstä turvaa -hankkeen. Hankkeen tavoitteena oli työllistää Suomeen saapuneita sotaa pakenevia ukrainalaisia hankkeeseen mukaan lähteviin kumppaniyrityksiin, ja parantaa myös jo Suomessa olevien ulkomaisten osaajien työllistymistä nykyistä tehokkaammin.

− StaffPointin joukkueella on vahva halu auttaa ja tehdä omalta osaltamme Suomeen asettuminen helpommaksi ukrainalaisille. Yksi osa asettumista on työ, joka luo turvaa ja tulevaisuutta, kertoo StaffPointin toimitusjohtaja Anu Ahokas.

 

Koordinointi valjasti elinkeinoelämän auttamishalu yhteiseksi hyväksi

Ukrainan kriisi paljasti valtavan auttamishalun ja hankkeeseen lähti mukaan yli 80 eri alojen yritystä, jotka tarjosivat matalalla kynnyksellä ukrainalaisille töitä. StaffPoint tarjosi hankkeen avuksi neljän ensimmäisen kuukauden ajan työnvälitysosaamisensa sekä työnvälitysalusta TalentPointin pro bono -periaatteella. Tavoitteena oli työllistää 200–400 ukrainalaista ja muita kansainvälisiä osaajia. Tällä hetkellä työllistettyjen määrä on jo liki 500.

StaffPoint on ollut kumppaniyritysten tukena koko ukrainalaisten rekrytointielinkaaren ajan ja auttanut yrityksiä kansainvälistymään Suomen rajojen sisällä. Iso osa Työstä turvaa -hankkeen vaikutuksista näkyykin juuri työnantajapuolella muuttuneissa asenteissa.

− Tämä on tunnustus yhteistyölle! Työelämään pääsy vaikuttaa positiivisesti niin yksilöön, yhteisöön, yrityksiin kuin yhteiskuntaankin, joten meidän on jatkuvasti pyrittävä luomaan yhdessä uusia ratkaisuja työllistymisen toteutumiseksi. Kiitos kuuluu myös kaikille arvopohjaisille yrityksille, jotka avasivat ovensa ukrainalaisille. Olemme yhdessä muuttaneet maailmaa, iloitsee Työstä turvaa -hankkeen vetäjä Jenny von Knorring.

 

 

Kuva: Duunitori