MyData voi mullistaa rekrytoinnin, työllistymisen ja osaamisen kehittämisen

Vastuu Group on tunnistanut MyDatan eli ihmiskeskeisen henkilötiedon hallinnan mahdollisuudet rekrytoinnin palveluissa ja työnhaussa.

MyData-periaatteen mukaan yksilö voi hallita itse omia, julkisissa tietojärjestelmissä olevia henkilötietoja ja antaa luvan niiden käyttöön muissa palveluissa. Annetulla suostumuksella on aina rajattu käyttötarkoitus ja se sisältää rajatun joukon tietoja. Lisäksi suostumus on vapaaehtoinen ja peruttavissa.

Koulutuksessa tunnistettiin MyDatan vahvuudet

Toteutimme helmikuussa jäsenyrityksillemme MyData-päivän, jonka aikana pureuduttiin MyDatan hyödyntämiseen työhaussa sekä työllisyyden ja kohtaannon edistämisessä.

MyData voi auttaa työnhakijaa tunnistamaan, sanoittamaan ja kehittämään osaamistaan. Datan perusteella työnhakijalle voidaan myös suositella juuri hänelle soveltuvia työmahdollisuuksia ja tarjota laadukasta työnhaun ohjausta.

Myös työnantaja ja rekrytoija hyötyvät MyDatasta. Datan avulla rekrytointipäätös helpottuu ja virherekrytoinnit vähenevät, osa manuaalisesta työstä automatisoituu ja koko rekrytointiprosessista tulee sujuvampaa ja työnhakijalle mielekkäämpää.

MyData-päivässä keskusteltiin myös lainsäädännön ja -tulkinnan haasteista. Laki ei esimerkiksi vielä mahdollista yksilölle Opetushallituksen ylläpitämässä Koski-palvelussa olevan opintosuoritusdatan siirtämistä työnantajan rekrytointijärjestelmään. Koski-palvelussa voi kuitenkin jo antaa luvan omien tietojen käyttämiseen HSL:n mobiiliapissa opiskelijahintaisen kuukausilipun hankkimiseksi.

Kokeilut ovat osoittaneet MyDatan tarpeellisuuden

Työnhakua pilotoitiin MyDatan avulla onnistuneesti työ- ja elinkeinoministeriön, Rakennusteollisuuden, Rakennusliiton ja Vastuu Groupin Digitaalinen työllistyminen -hankkeessa, jossa työnhakijat siirsivät omia varmennettuja tietojaan työnantajan rekrytointijärjestelmään.

Käyttäjiltä saatu palaute on rohkaissut Vastuu Groupia jatkamaan MyDatan kehittämistä eteenpäin ja toiveissa on useamman MyData-pilotin käynnistämisen seuraavan kahden vuoden aikana.

Vastuu Group videoi koulutuspäivämme puheenvuorot. Hyödynnä videot ja opi lisää MyDatasta:

Mikä ihmeen MyData –   Antti Poikola, Teknologiateollisuus

MyData ja lainsäädäntö Jussi Mäkinen, Teknologiateollisuus

MyData ja digitaalinen työllistyminen Petri Tuomela ja Jami Haavisto, Vastuu Group

MyData ja integraatiot Ville Herva, Bolt. Works 

Tunnistaminen ja digitaalinen identiteetti Joonatan Henriksson, Nixu Corporation