HPL lopettaa henkilöstöpalvelualan auktorisoinnin

Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) ylimääräisessä liittokokouksessa päätettiin, että vuonna 2011 aloitettu henkilöstöpalvelualan auktorisointi ja auktorisointia myöntänyt Auktorisointiyhtiö Reiluja Vuokratöitä Oy lopetetaan.

Auktorisointi perustettiin aikoinaan alan maineen parantamiseksi. Auktorisoinnilla haluttiin osoittaa, että auktorisoidut yritykset hoitavat sekä asiakassuhteensa että työsuhteensa moitteettomasti lain mukaan. Auktorisoinnin sijaan henkilöstöpalvelualan mainetta rakennetaan jatkossa HPL:n brändin alla.

”HPL:n ja Auktorisoinnin kriteerit ovat hyvin lähellä toisiaan. Ajatuksena on, että osa auktorisoinnin vaatimuksista sisällytettäisiin HPL:n sääntöihin ja HPL:n jäsenkriteerit ja toimintaperiaatteet uudistetaan”, HPL:n toimitusjohtaja Merru Tuliara selittää.

Alkuvuodesta lähetettiin auktorisointia koskeva kysely jäsenyrityksille, mutta kyselyyn saatiin vain muutama vastaus. HPL:n hallitus päätti esittää liittokokouksessa auktorisoinnista luopumista ja Auktorisointiyhtiö Reiluja Vuokratöitä Oy alas ajamisesta.

HPL:n hallitus täydentyi

Liittokokouksessa täydennettiin myös HPL:n hallitusta, johon valittiin vaalivaliokunnan esityksen mukaisesti kaksi uutta jäsentä. Uudet jäsenet ovat Jukka Illi (Biisoni Oy) ja Mika Lallukka (Cimson Henkilöstöpalvelut Oy).

Liittokokous pidettiin Etelärannassa 7.5.2019.

Lisätietoja:

Merru Tuliara, toimitusjohtaja >>