Henkilöstöpalvelualan auktorisointi päättyi 31.12.2019

HPL:n ylimääräisessä liittokokouksessa päätettiin keväällä 2019, että vuonna 2011 aloitettu henkilöstöpalvelualan auktorisointi ja auktorisointia myöntänyt Auktorisointiyhtiö Reiluja Vuokratöitä Oy lopetetaan vuoden 2019 lopussa.

Auktorisointi perustettiin aikoinaan alan maineen parantamiseksi. Auktorisoinnilla haluttiin osoittaa, että auktorisoidut yritykset hoitavat sekä asiakassuhteensa että työsuhteensa moitteettomasti lain mukaan. Auktorisoinnin sijaan henkilöstöpalvelualan mainetta rakennetaan jatkossa HPL:n brändin alla.

”HPL:n ja Auktorisoinnin kriteerit ovat hyvin lähellä toisiaan. Ajatuksena on, että osa auktorisoinnin vaatimuksista sisällytettäisiin HPL:n sääntöihin ja HPL:n jäsenkriteerit ja toimintaperiaatteet uudistetaan”, HPL:n toimitusjohtaja Merru Tuliara selittää.

Auktorisoinnin tärkeät periaatteet kuitenkin säilytetään ja sisällytetään pääsääntöisesti HPL:n toimintaperiaatteisiin. Periaatteet ovat tärkeitä myös HPL:n vastuullisuus- ja mainetyössä, jotka ovat toiminnan painopisteinä vuonna 2020. HPL:n toimintaperiaatteiden työstäminen on vielä kesken ja työ saadaan päätökseen alkuvuodesta.

HPL:n jäsenyritykset voivat korvata auktorisointilogon HPL:n jäsenlogolla.