Go Onin yritysketjun paikalliset yrittäjät tuntevat alueensa ja hyödyntävät yhteistyötä

Go On Yhtiössä panostetaan jatkuvaan oppimiseen. Työkaluna on oma oppimisympäristö Go On Akatemia.

Go On Yhtiöillä on 24 toimipistettä läpi Suomen. Toimipisteet toimivat yrittäjävetoisesti franchising-periaatteella.
– Yrittäjävetoisuus on vahvuutemme, sillä pitkäaikaiset ja sitoutuneet yrittäjät tuntevat oman alueensa erittäin hyvin ja tekevät alueensa yritysten kanssa töitä pitkäjänteisesti, Go On Yhtiöiden henkilöstöjohtaja Kati Kulin kuvailee.

Yhteistyöllä laaja palveluvalikoima

Ketju antaa tietyt raamit ja pelisäännöt, joiden puitteissa toimitaan, mutta yrittäjät voivat toteuttaa omannäköistään liiketoimintaa. Myös edustetut alat vaihtelevat jonkin verran paikallisesti.

Go Onin palveluvalikoima on laaja. Kaikki palvelut ovat saatavilla kaikilla paikkakunnilla, sillä toimintaa tehdään myös yhteistyössä yli aluerajojen. Palveluvalikoiman kivijalka on henkilöstövuokraus, mutta viime vuosina on panostettu lisää myös rekrytointiin, soveltuvuusarviointeihin ja suorahakuun. Koronan myötä muutosturvapalvelun käyttö kasvoi, joten Go On vahvisti resursseja kouluttamalla lisää muutosturvavalmentajia ympäri Suomen.

Verkkoalustalla koulutusta moniin eri tarpeisiin

Go Onissa tärkeää on jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen arjen jokapäiväisessä työssä. Taitojen ajan tasalla pitäminen tuo mielekkyyttä työn tekemiseen. Oma verkko-oppimisympäristö Go On Akatemia oli käytössä jo ennen kuin korona pakotti viemään palvelut verkkoon.

Akatemiaa käyttävät niin vuokratyöntekijät, Go Onin omat toimihenkilöt kuin yrittäjätkin. Go On Akatemia on myös räätälöitävissä asiakasyrityksille.
– Vuokratyöntekijä voi perehtyä Akatemiassa ensin Go Onin omaan yleisperehdytykseen ja sen jälkeen asiakasyrityksen materiaaliin. Akatemian materiaalit ovat myös jatkuvasti käytössä, joten sieltä löytyy kaikki tarpeellinen tieto vaikkapa työsuhteen käytäntöihin liittyen – mihin pitääkään toimittaa verokortti tai mitä tehdä, jos sairastuu, Kulin kertoo.

Myös työntekijöiden hyvinvointi on tärkeää.
– Meillä on kattava henkilöstöetuohjelma, joka on niin omien toimihenkilöiden kuin vuokratyöntekijöidenkin käytössä.

Exit-strategiana täysi valmius

Viime vuosi näkyi pieninä muutoksina myös Go Onin liikevaihdossa.
– Koronakriisi osoitti, että yrittäjämme ovat taloudellisesti vakavaraisia. Olemme pärjänneet hyvin vähäisillä lomautuksilla ja voitu jopa palkata jo syksyllä useita uusia asiakkuuspäälliköitä, Kulin sanoo.

Exit-strategia on olla täydessä iskukunnossa, kun rajoituksia höllennetään. Rajoitusten purkua odotellessa Go Onissa on pidetty tiiviisti yhteyttä työnhakijoihin ja asiakkaisiin.
– Palveluille on nyt patoutunutta kysyntää, joka tulee ensimmäisenä näkymään ravintola-alalla. Yritykset voivat olla tässä tilanteessa varovaisia palkkaamaan henkilöstöä omille kirjoilleen, joten henkilöstövuokraus voi olla tilanteessa hyvin avuksi.

Teksti Leena Vänni