Myynnin ja markkinoinnin kautta henkilöstöpalvelualalle

HPL:n hallituksen jäsenet esittäytyvät: Pia Björkroth on yksi tämän hetkisen HPL:n hallituksen pitkäaikaisemmista jäsenistä. Hän edustaa liittoa myös EK:n yrittäjävaltuuskunnassa sekä EK:n vaalivaliolautakunnassa.

Björkroth on ollut HPL:n hallituksessa vuodesta 2016 lähtien. Hallituksessa hän kokee olevansa näköalapaikalla ja pääsevänsä kehittämään toimialaa. Hallituspestin lisäksi Björkroth on ollut pari vuotta EK:n yrittäjävaltuuskunnassa, jossa hän puolestaan on päässyt mielenkiintoisella tavalla sisään yrittäjämaailmaan.

”On ollut mielenkiintoista päästä keskustelemaan ja vaihtamaan mielipiteitä myös eri toimialojen yrittäjien kanssa. Se antaa uutta perspektiiviä myös oman yrittäjäelämän haasteisiin ja mahdollisuuksiin”, hän toteaa.

Lisää tehokkuutta, nopeutta ja ammattitaitoa

Monen muun tavoin, viisitoista vuotta henkilöstöpalvelualalla toiminut Pia Björkroth päätyi alalle vahingossa.

”Työskentelin aiemmin myynnin ja markkinoinnin tehtävissä media-alalla TV-kanavalla sekä tapahtumamarkkinoinnissa. Henkilöstöpalvelualan yrityksessäkin tein ensin myynnin ja markkinoinnin töitä, kunnes parin vuoden jälkeen perustin oman alan yrityksen”, Björkroth kertoo.

Björkroth perusti oman yrityksensä siksi, että hänellä oli vahva visio siitä, miten asiakasyrityksiä, työnhakijoita ja -tekijöitä pystytään palvelemaan entistä tehokkaammin ja paremmin. Näin yritysasiakkaat sekä työnhakijat saavat sitä palvelua mitä haluavat ja toivovat.

”Tehokkuus, nopeus ja ammattitaito ovat olleet ne kolme peruspilaria, jolle yritykseni perustin. Koen, että teemme arvokasta työtä auttaessamme yrityksiä saamaan työtekijöitä juuri silloin, kun he niitä tarvitsevat ja toisaalta myös saamaan työnhakijoille töitä”, Björkroth kertoo.

Hän myös painottaa työntekijöiden yksilöllisen kohtelun tärkeyttä.

”Toki yrittäjäksi siirtyminen mietitytti, kun minulla ei ollut yrittäjätaustaa eikä yritykseen sijoitettu rahaa. Yritys on kasvanut pelkästään tulorahoituksella ja hyvin on pärjätty. Ja kyllä yrittäjäkin tarvitsee onnenkantamoista tekemisissään”, Björkroth naurahtaa.

Vaatimukset nostavat tasoa

Henkilöstövuokraus on Björkrothin mielestä nykyään paljon positiivisemmassa asemassa kuin aiemmin, vaikka tekemistä maineen parantamiseksi on vielä tehtävä.

”Henkilöstövuokrauksen kautta ihmiset pääsevät kokeilemaan erilaisia töitä ja sitä kautta on myös mahdollista ylipäätään päästä kiinni työelämään. Asiakkaat ovat myös valveutuneempia ja osaavampia, heillä on myös odotuksia ja vaatimuksia, mikä on totta kai hyvä asia. Se karsii osittain myös alan toimijoita”, Björkroth pohtii.

Björkrothin mielestä alalla on vielä paljon mahdollisuuksia tulevaisuudessa kasvuun. Myös kehitettävää löytyy.

”Työelämä on muuttunut paljon. Nuoret eivät enää ole yhdessä työssä loppuelämäänsä, vaan haluavat kokeilla erilaisia töitä sekä työskennellä ehkä vain osan aikaa vuodesta”, hän pohtii.

Markkinat ovat muuttuneet ja oikeanlaisten hakijoiden löytämiseksi pelkkä työpaikkailmoittelu ei riitä, vaan täytyy ideoida uusia keinoja, ja esimerkiksi tehdä aktiivista markkinointia eri somekanavissa.