Joona Pulkkanen työllistyi neljässä päivässä

Joona Pulkkanen, 19, muutti kirjoitusten jälkeen Kärsämäeltä Helsinkiin ja sai töitä henkilöstöpalvelualan yrityksestä neljässä päivässä.

Joona Pulkkanen halusi vaihtelua elämään ylioppilaskirjoitusten jälkeen ja lähti Kärsämäeltä Helsinkiin töihin. Veljensä suosituksesta hän soitti henkilöstöpalvelualan yritykseen ja päätyi maanrakennustyömaalle Klaukkalaan.

”Halusin vaihtelua elämään, sillä olen asunut koko elämäni Kärsämäellä. Soitto poiki haastattelun ja työpaikan”, Pulkkanen kertoo.

Koko prosessi hoitui nopeasti, sillä soiton jälkeen meni vain neljä päivää, kun Joona oli jo ensimmäistä päivää työmaalla.

”Olin vähän niin kuin työmaan ’yleismiesjantunen’ eli autoin muita vähän kaikessa. Jos joku tarvitsi aitoja suojatakseen kalliota, niin vein niitä hänelle, korjailin tarvittaessa liikennevaloja ja kaikenlaista, mitä työmaalla nyt voi kuvitella tekevänsä”, Pulkkanen kertoo.

Maanrakennustehtävistä Pulkkasella ei ollut aiempaa kokemusta.

”Meillä on ollut aiemmin maatila, jossa auttelin. Lisäksi olen ollut kesätöissä ikkunatehtaalla. Mieluummin olen ollut töissä kesällä kuin vain oleskellut. Samalla on oma pesämuna karttunut”, hän painottaa.

Pulkkanen viihtyi hyvin maanrakennustöissä.

”Aiempaa kokemusta maanrakennustehtävistä ei ollut, mutta työtehtävät olivat vaihtelevia ja opin paljon uutta. Myös työnantajan kanssa hommat hoituivat loistavasti, sillä sain aina pyydettäessä apua”, hän kiittelee.

Pulkkanen kertoi tienneensä, mitä vuokratyö on, mutta siitä, miten homma käytännössä toimii, hänellä ei ollut etukäteen tietoa.

”Oli se ehkä vähän hämmentävää aluksi, mutta hyvin homma alkoi rullaamaan. Enkä kokenut, että minua olisi kohdeltu työmaalla mitenkään eri tavalla, olin siellä työntekijä työntekijöiden joukossa”, hän sanoo.

Tällä hetkellä Pulkkanen suorittaa asepalvelusta Kainuun prikaatissa, jossa aikoo olla ensi kesään saakka.

”Suunnittelen kyllä hakevani töihin armeijan jälkeen. Tosin jossain vaiheessa haen opiskelemaan taloutta yliopistoon tai ammattikorkeakouluun”, Pulkkanen kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Kuvat: Joona Pulkkanen