Henkilöstöpalvelualan yritykset etsivät työntekijöitä yritysten tarpeisiin kivien ja kantojen alta

Henkilöstöpalvelualan yritykset voivat auttaa saavuttamaan hallituksen asettaman 75 prosentin työllisyystavoitteen.

Yksi henkilöstöpalvelualan yritys Bolt Worksin perustajista, johtaja Timo Hakkarainen toivoo, että Rinteen hallitus suhtautuisi suopeasti henkilöstöpalvelualan yritysten voimaan työllistää ihmisiä – myös vaikeammin työllistettäviä.

”Koen, että alamme yrityksiltä löytyy parasta tietoutta myös vaikeasti työllistettävien kohdalla ja sen vuoksi vuokratyö tulee nähdä yhtenä työllistämisväylänä”, Hakkarainen sanoo.

Alan yrityksiä käytetään usein tilanteissa, joissa yritys itse ei kykene löytämään sopivia henkilöitä.

”Vuokratyö on yksi väylä työllistyä. Kun teet hommasi hyvin, saatat hyvin työllistyä puolen vuoden päästä asiakkaalle. Ja tämä on se, mitä me myös haluamme. Miksi ylipäänsä pitäisimme töissä ihmisiä, jotka eivät halua olla meillä?”, Hakkarainen painottaa.

Hakkarainen uskoo, että asenteita muuttamalla myös vuokratyön maine paranisi.

”Niin pitkään, kun vuokratyöntekijöitä kohdellaan eri tavalla kuin yrityksen muita työntekijöitä, vuokratyöntekijöiden on vaikea kotoutua ja työllistyä yritykseen. Mutta fiksut yritykset näkevät vuokratyön yhtenä väylänä saada uusia työntekijöitä”, hän selittää.

Henkilöstöpalvelualan liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajasta

Henkilöstöpalvelualan suhdannenäkymät sinnittelevät normaalitasolla, vaikka yleinen talouskasvu on hidastunut, kertoo Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) TOP 20 liikevaihtotiedustelu.

Alan liikevaihto on lisääntynyt reippaasti myös Tilastokeskuksen tilastoissa. Yleensä liikevaihto on kehittynyt hyvin tasaisesti verrattuna TOP 20 liikevaihtotiedusteluun. Maaliskuussa työnvälitystoimella (TOL 78) Tilastokeskuksen liikevaihtokuvaajan kasvu oli peräti 15 prosenttia, kun se muilla palveluilla oli keskimäärin 3 prosenttia.

TOP 20 yritysten liikevaihto lisääntyi vuoden 2019 huhtikuussa 8 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta.

Henkilöstöpalveluyritysten liitto (HPL) julkaisee kuukausittain henkilöstöpalvelualan TOP 20 liikevaihtotiedustelua, jota varten lukuja on kysytty alan 20 suurimmalta yritykseltä.

Lisätietoja:

Merru Tuliara
toimitusjohtaja, HPL
merru.tuliara@hpl.fi
p. 040 562 6466
@MerruTuliara