Koulutus: Henkilöstöalan rekrytoinnin juridiikka -verkkokoulutus

Henkilöstöalan rekrytoinnin juridiikka on henkilöstöalalla rekrytoinnin tehtävissä työskenteleville suunniteltu verkkokoulutuskokonaisuus. Kurssikokonaisuus sisältää 10 osiota, joissa käydään läpi juridiikkaa, joka jokaisen henkilöstöalalla työskentelevän rekrytoijan on hyvä hallita. Aikaa kurssin suorittamiseen on hyvä varata 8-10 tuntia.

Rekrytointiin liittyvän juridiikan hyvä hallinta on keskeinen osa alamme mainetta ja vastuullisuutta. Henkilöstöalalla oman monimutkaisuutensa tuo vielä se, että rekrytointiin liittyy asiakas, jolla on omat toiveensa ja näkemyksensä prosessin kulusta. Siksi tämä on tärkeä peruskurssi kaikille henkilöstöalalla rekrytoinnin parissa työskenteleville.

Kurssin hyväksytysti suoritettuasi saat Henkilöstöalan rekrytoinnin juridiikka -sertifikaatin.

Sisältö

Koulutuksessa käydään läpi

 • alalla noudatettavat periaatteet
 • hyvän rekrytoinnin elementit
 • alan yleiset sopimusehdot
 • rekrytoinnin suunnittelu
 • työpaikkailmoitus, työhakemukset ja rekrytointikanavat
 • tietosuoja ja tietojen luottamuksellinen käsittely
 • työnhakijasta kerättävät tiedot ja hakijan arviointi
 • yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja syrjinnän kielto
 • työsopimuksen tekeminen
 • ulkomaisen työntekijän palkkaaminen

Suoritustapa

Saat tunnukset Vuolearning-alustalle viikon sisällä ilmoittautumisesta, jonka jälkeen voit suorittaa koulutuksen osioita silloin, kun sinulle sopii. Kurssi pitää kuitenkin suorittaa kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun olet saanut tunnukset kirjautumiseen. Kolmen kuukauden jälkeen käyttöoikeutesi kurssiin päättyy, vaikka et olisi kirjautunut ollenkaan tai kurssi olisi vielä kesken. Järjestelmä muistuttaa aikataulusta useamman kerran.

Kurssin suorittaminen vaatii kaikkien materiaalien lukemista tai katsomista sekä eri osioiden testien läpäisemistä. Testeistä pitää saada yhteensä vähintään 80 prosenttia vastauksista oikein. Kurssin suoritettuasi saat Henkilöstöalan rekrytoinnin juridiikka -sertifikaatin, jonka voi myös ladata LinkedIniin.

Hinta

Koulutuksen hinta on 200 euroa/osallistuja. Yritystä tai konsernia kohden koulutuksen maksimilaskutus vuosittain on kuitenkin 1000 euroa eli viiden osallistujan jälkeen koulutus on maksuton. Täytättehän silti laskutustiedot jokaiseen ilmoittautumiseen.

 • 4.12.2023 alkaen ilmoittautuneet laskutetaan vuoden 2024 joulukuussa.

Vielä selvyyden vuoksi: Vaikka osallistujia yrityksestä/konsernista olisi kaksikymmentä tai enemmänkin, koko vuoden hinta on maksimissaan 1000 euroa.

Muuta

Koulutukseen voi osallistua vain Henkilöstöala HELAn jäsenyrityksissä työskentelevät henkilöt. Käytäthän ilmoittautumisessa yrityksen sähköpostiosoitetta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä>>

Lisätietoja: toimisto@henkilostoala.fi